+ 45 26 19 69 10 ulla@tegnebraettet.dk

VÆGMALERIER

Unikke og håndmalede vægmalerier og bestillingsværker op lærreder udført af Ulla Kristensen til skoler og institutioner, restauranter og forlystelser, til virksomheder og private. Jeg har arbejdet målrettet med farvepsykologi, billedets fortælling, og med rummet som helhed.

 Landskabsmotiv i TO ETAGER

Villa i sommerlandet

Ca 2,5 x 6 m. Akryl.

Et dejligt naturmotiv malet i en privat villa, som ligger smukt i sommerlandskabet. Maleriet med vindblæste birke strækker sig op over to etager i foyeren. Nederst titter rådyr, fasan høne og harekilling frem imellem marehalm og havtorn. Øverst er der sus i birkerisene, og sildemåge og kumulusskyer.

 Slagteren og Kokken i Gistrup

læs om KVALITET FRA JORD TIL BORD

Slagteren og Kokken i Gistrup, 2015. Frise, akryl på lærred. Ca 7,5 x 0,5m.

Motiverne fortæller om stoltheden ved det gode slagterhåndværk, og om kvalitet fra jord til bord. Den store Limousine ko på marken, krogmørnet kød, der skæres ud til saftige bøffer, slagtersvenden der løfter det tunge dyr… eller pølsemager med hænder i farsen, pølser der hænges klar til røgning i den sorte røgovn… endelig de færdige delikatesser, fintskåret gennemsigtig skinke, og en klassisk opstilling med røgvarer.

 Psykiatrisk Hospital

VELKOMMEN til BU1

Vægmalerier til Paykiatriask Hospital, Aalborg, Børne-og Ungeafdeling 1.

2 transperante malerier udført på den i forvejen grønne væg. Malerierne byder velkommen til afdelingen og er med til at gøre sygehuset til et sted, hvor man kan komme til at trives – og ikke ligne et sted, hvor det er meningen, man skal være syg.

Maleriet “flyvende verdener” henvender sig mest til drengene på døgnafsnittet. Der er fart på maleriet, og masser af detaljer at lade øjnene gå på vandring i  og fundere over – når man kommer igen mange gange.

Maleriet zoo savanne er inspireret af Aalborg Zoo, som bruges rekreativt af alle på afdelingen. De smukke rolige dyr taler til alle; men der er også lagt et par detaljer til eftertanke ind i motivet.

 Vin og Vin Aalborg

læs om KUNSTEN AT PRODUCERE VIN

Vin og Vin Aalborg, 2015. Akryl på lærred. 4 stk 70x70cm.

Motiverne fortæller om kunsten at producere vin, og er med til at sætte et særligt præg på Vin g Vins lokale i Aalborg.

De fire malerier viser stemninisbilleder fra traditionel vinproduktion. Den krogede vinstok i den røde jord, fødder der presser druer i et egetræsfad, en vinplukkers garvede hånd, med en moden klase druer, og iltning af en smagsprøve.

Malerier er hængt op på en sort væg, og danne basen for den særlige stemning i  butikkens prøvesmagningsrum.

DFDS  Princess of Scandinavia

læs om BLUE RIBAND RESTAURANT...

DFDS Princess of Norway, Blue Riband Restaurant. Ca 7x 1,5 m. Maleriet er udført efter ønsket motiv fra kunden. ” Kronborg om styrbord” viser atlanterhavsdamperen Frederik VIII, ved indsejlingen  til Øresund. DFDSs logo á la 1908 indgår.

Maleriet blev udført under ombygning af færgen. Jeg stod, som arkitekt hos Danish Interior A/S, for indretning af restauranten, og for udførelse vægmaleriet. Færgen sejlede indtil 2014 mellem Amsterdam og Newcastle.

Børnehaven Ønskehuset

læs om STILLE-SANSE-RUMMET...

Børnehaven Ønskehuset, Aalborg, havde netop indrette et stille-sanse-rum, og vægmaleriet her er udformet til at give en rolig stemning. Derfor er naturens rolige farver dominerende, sammen med svungne rolige former. Børn og voksne i børnehaven var sammen om at finde frem til emnet og motiverne “eventyr og fabeldyr”. Vægmaleriet her giver anledning til fantaseren og drømmeri!

Børnehaven Doravej

læs om ET HJEM...

“Et hjem” Vægmaleri til dukkekrogen. Børnehaven Doravej, Aalborg, ønskede sig noget fra et hjem, og det blev et anderledes hjem, men alligevel genkendeligt. Vægmaleriet her giver anledning til at fantasere og fundere over – hvem, mon bor i hjemmet?

Sygehus Syd

Region Nordjylland

Vægmalerier til kemorum og omklædningskabiner

En række mindre motiver på Onkologisk Afdeling, Sygehus Syd, Aalborg.

Malerierne findes i kemorum og omklædningskabiner på kræftafdelingen.

Såden arbejder jeg

målrettet kreativ proces...

Hvert vægmaleri er unikt og specielt udformet. Kva min baggrund som arkitekt cand. arch. arbejder jeg helhodsorienteret og professionelt med rum, maleri, funktion og æstetik.

Copyright ©2015 tegnebrættet.dk all rights reserved